Solfager

Session 18

Ur askan i elden

Kurelie dyker upp nästa morgon och väcker de sovande och bakfulla med kvittrande alvisk sång. Medan de berättar vad som hänt under natten så anländer en patrull Silverdrakriddare med Beatrice i spetsen och förklarar att det är nu dags för dem att åta sig drottningens uppdrag och föra prinsessan till Sommarlandet, som avtalat. Vissa protester låter höra sig. En av riddarna fäller upp visiret och blinkar konspiratoriskt, det är prinsessan i förklädnad. När Beatrice inte hör så viskar hon till de andra “detta var ju planen, jag följer med er och inte till Sommarlandet!” Ingrid och Oscar tycker fortfarande att det är en dålig idé och att de inte alls har gått med på några sådana planer.

Prinsessan förklarar då för Beatrice att hon ämnar gå på korståg, kyrkan har sagt att vem som helst får ansluta sig och hon tänker göra det. Vad passar bättre än att hon följer med stadens främsta hjältar och korsfarare när de färdas till Skuggriket för att besegra ondskan? Just det, ingenting passar bättre. Om hennes far kan gå på korståg så kan minsann hon också göra det. Beatrice kan inte göra annat än att önska dem lycka till, be hjältarna hålla ett vakande öga på Anne-Marie och återvända till drottningen för att rapportera.

Innan drottningen kommer på bättre tankar beger sig hjältarna raskt till Korpkultens tempel för att se vad som ska hända med shadar-kaierna. Väl där finner de templet stängt och övergivet. De tar sig in och upptäcker att korpkultisterna är försvunna. Utan någon annan ledtråd att gå på så beger sig hjältarna ner i katakomberna för att ta sig till portalen i underjorden och vidare till Skuggriket. När de sent omsider och efter en lång vandring genom dystra gångar och gravkammare kommer fram till portalen så möts de av Rena och ett dussintal andra korp-präster. Rena frågar genast om de har med sig kraftstenarna, för de behöver dem för att öppna portalen; det som shadar-kai-pilgrimmerna söker finns på andra sidan.

Efter viss tveksamhet placerar man kraftstenarna i socklarna på den magiska cirkeln som utgör portalen, och Rena påbörjar ritualen. Inom kort kan man se en sal med pelare och fönster som genom ett töcken på andra sidan, och hjältarna traskar raskt igenom. När den siste av dem gått in skriker Rena till och med en explosion stängs portalen plötsligt bakom dem. Det är dock inte deras största bekymmer för orm-män kryper fram från sina gömställen bakom pelarna och går omedelbart till anfall – det är en fälla, och Kurelie inser att ambassadör Zamir måste ha gett dem en falsk kraftsten förtrollad för att skicka dem till fel plats. De är inte i Skuggriket!

Efter hand som man utforskar omgivningarna och besegrar diverse orm-män, ormkultister, drakmän, medusor och vandrande kaktusar så inser man att detta är ett Zehir-kloster i Askhavet, den enorma öknen bortom havet söder om Solfager. Klostret samlar tydligen på slavar och man bestämmer sig för att finna och befria dem. Tack vare ormkultens paranoida ledarskap så kan man låsa in sig i abottens rum och hålla sig gömda där för att vila upp sig efter att Oskar Berg blivit svårt skadad; ingen ormkultist vågar störa abotten ens när de upptäcker hjältarnas framfart, och de misstänker att det var en grupp slavdrivare som tagit till vapen under förhandlingar om deras senaste leverans. Kultisterna tar ut sin hämnd på slavdrivarnas läger och förstärker vaktposterna i klostret och skickar ut flygande spejare för att patrullera omgivningarna. Föga anar de att deras sanna fiender sover tryggt mitt i deras näste.


Helt kort ut Keyzl-Teyrs perspektiv

Beatrice kom med en riddarförklädd sessa att ta med till Feywild. Fast vi skulle ju till korståget, så Ann-Marie valde att haka på oss dit. Portalen i katakomberna ledde fel, så vi hamnade i ormkultens ökentempel. Där handlar de med sprit och slavar, som vi ska dricka och rädda. Medusan i trädgården var jättesur, så hon förvandlade mig till sten, men Kurelie räddade mig och stenförtrollningen gick över. Sedan letade vi rätt på prästen som visste hur vi skulle ta oss hem igen. Jag minns inte om vi fick reda på det för jag var trött, så när vi barrikaderat oss i templet så somnade jag.

Comments

ASwedishGM

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.